Grilovaný morský vlk s citrusmi a rukolovým šalátom
- 4 čerstvé morské vlky
- 5 pomarančov
- 1 citrón
- 5 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 100 g rukoly
- 3 lyžice čiernych olív Baresa
- 2 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
Citrusová marináda
Pomaranče a citróny obaríme horúcou vodou a osušíme. Nastrúhanú kôru z citróna a 3 pomarančov zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja.
Grilovaný morský vlk
Kožu umytých a osušených morských vlkov po oboch stranách zľahka narežeme na 3 - 4 miestach a potrieme pripravenou marinádou. Tri pomaranče, z ktorých sme použili kôru nakrájame na plátky, poukladáme na rošt a ugrilujeme z jednej strany. Potom plátky pomarančov otočíme na druhú stranu, poukladáme ich vedľa seba a rozložíme na ne ryby. Grilujeme niekoľko minút z každej strany.
Šalát
Umytú a osušenú rukolu zmiešame s čiernymi olivami nakrájanými na kolieska. Zo zvyšných dvoch pomarančov pripravíme segmenty – teda mesiačiky bez šupiek a blán a pridáme do šalátu. Šalát ochutíme 3 lyžicami olivového oleja a čerstvou pomarančovou šťavou.
Tip
Video, ako pripraviť segmenty z pomaranča, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii Triky.