0
8
Hľuzovkové cestoviny s vajíčkom a prosciuttovými chipsmi

Hľuzovkové cestoviny s vajíčkom a prosciuttovými chipsmi

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 0,5 l vody
  • 2 lyžice octu
  • 4 vajcia
  • 100 g masla Pilos
  • 200 g šampiňónov
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 g tagliolini s hľuzovkou Deluxe
  • 100 ml hydinového vývaru
  • 4 lyžice čerstvej pažítky
  • 4 plátky prosciutta di Parma Deluxe
  • parmezán Parmigiano Reggiano

POSTUP


Pošírované vajcia

V hrnci necháme zovrieť vodu s octom, do ktorej vyklepneme vajce. Po zatiahnutí vajce vo vode otočíme. Varíme domäkka asi 3 – 4 minúty.


Cestoviny

Cestoviny varíme v osolenej vode podľa návodu na obale.

Medzitým v panvici s roztopeným maslom speníme tenké plátky šampiňónov, osolíme a okoreníme. Pridáme vývar, čerstvo uvarené cestoviny, nakrájanú pažítku a kúsok masla. Krátko na panvici prehrejeme a prehadzujeme.


Chipsy

Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme plátkami prosciutta, prikryjeme druhou vrstvou papiera a zaťažíme ďalším plechom. Sušíme v rúre vyhriatej na 130 °C asi 30 minút. Podľa potreby môžeme na záver odokryť a sušiť dochrumkava. 


Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu cestovín, navrch položíme pošírované vajce a dochutíme chipsmi, pažítkou a strúhaným syrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať