Hľuzovkové cestoviny s vajíčkom a prosciuttovými chipsmi
Suroviny
- 0,5 l vody
- 2 lyžice octu
- 4 vajcia
- 100 g masla Pilos
- 200 g šampiňónov
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g tagliolini s hľuzovkou Deluxe
- 100 ml hydinového vývaru
- 4 lyžice čerstvej pažítky
- 4 plátky prosciutta di Parma Deluxe
- parmezán Parmigiano Reggiano
POSTUP
Pošírované vajcia
V hrnci necháme zovrieť vodu s octom, do ktorej vyklepneme vajce. Po zatiahnutí vajce vo vode otočíme. Varíme domäkka asi 3 – 4 minúty.
Cestoviny
Cestoviny varíme v osolenej vode podľa návodu na obale.
Medzitým v panvici s roztopeným maslom speníme tenké plátky šampiňónov, osolíme a okoreníme. Pridáme vývar, čerstvo uvarené cestoviny, nakrájanú pažítku a kúsok masla. Krátko na panvici prehrejeme a prehadzujeme.
Chipsy
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme plátkami prosciutta, prikryjeme druhou vrstvou papiera a zaťažíme ďalším plechom. Sušíme v rúre vyhriatej na 130 °C asi 30 minút. Podľa potreby môžeme na záver odokryť a sušiť dochrumkava.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu cestovín, navrch položíme pošírované vajce a dochutíme chipsmi, pažítkou a strúhaným syrom.