Sviatočné slede po cigánsky
- 1 kg sleďových filiet Bismarck Nautica
- 40 g sterilizovaných uhoriek Freshona
- 20 g cibule
- 10 g póru (iba biela časť)
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/2 lyžičky pálivej papriky Kania
- 1/2 lyžičky kryštálového cukru Belbake
- 6 lyžíc rastlinného oleja Promienna
- 2 lyžice horčice Pagusa
- 6 lyžíc kečupu Mikado
Postup
Slede opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
Uhorky, cibuľu a pór nakrájame na väčšie kocky a preložíme do misy. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, pálivú papriku, cukor a olej. Premiešame a dochutíme horčicou a kečupom. Dôkladne premiešame.
Slede poukladáme do misy a prelejeme pripravenou omáčkou.
Servírovanie
Podávame dôkladne vychladené.