0
4
Hovädzie rebrá na víne s cesnakom

Hovädzie rebrá na víne s cesnakom

2 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Rebrá na víne

  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • slnečnicový olej Vita D'or
  • 20 g slaniny Dulano Selection
  • 1 väčšia mrkva
  • 100 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 stonka stonkového zeleru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 2 bobkové listy Kania
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
  • 450 ml červeného vína
  • 500 ml silného hovädzieho vývaru
  • 1 hrsť smaženej šalotky
  • 2 lahôdkové cibuľky


Zelerovo-zemiaková kaša

  • 3 lyžice masla Pilos
  • 2 cibule
  • 200 g zeleru
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g prepasírovaných varených zemiakov

Potrebujeme

  • zapekaciu misu s pokrievkou, kovové sitko, tyčový mixér

POSTUP

Rebrá na víne

Väčšie kusy rebier osolíme, okoreníme z oboch strán a sprudka orestujeme na oleji. Mäso preložíme do zapekacej misy a do výpeku pridáme kocky slaniny, mrkvy a zeleru. Akonáhle začne zelenina získavať farbu, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler, lyžicu masla, plátky cesnaku, vetvičky čerstvých byliniek, bobkové listy a krátko restujeme.

Následne doplníme paradajkovým pretlakom, podlejeme vínom a necháme 2 – 3 minúty prevariť.

Základ na omáčku prelejeme cez opečené kusy mäsa, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 2 hodiny do mäkka.

Hotové rebierka vyberieme, omáčku precedíme a zľahka prepasírujeme. Na záver ju krátko prevaríme a zjemníme lyžicou studeného masla.

Zelerovo-zemiaková kaša

V hrnci rozohrejeme lyžicu masla a zľahka do sklovita orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocky nakrájaný zeler a opäť zľahka zarestujeme. Osolíme, trochu okoreníme a podlejeme kuracím vývarom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka asi 20 minút. Prilejeme smotanu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Vmiešame prepasírované zemiaky a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme lyžicu masla, prípadne dosolíme.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu zelerovo-zemiakovej kaše, pridáme časť pečeného rebra, zalejeme omáčkou a dochutíme smaženou šalotkou a na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať