Hovädzie rezance s paprikami a basmati ryžou
Suroviny
- 400 g hovädzích rezančekov zo stehna
- olivový olej Primadonna
- 1 petržlen
- 2 mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 štipľavé papričky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
- 3 papriky mix
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- horúca voda alebo vývar
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 300 g basmati ryže Golden Sun
Potrebujeme
veľký kastról, malý kastról vhodný do rúry
POSTUP
V kastróle na oleji sprudka restujeme mäso.
Medzitým nakrájame očistený petržlen a mrkvy na hranolčeky. Cesnak, biele časti lahôdkových cibuliek, papričky zbavené jadierok a zázvor nasekáme nadrobno. Papriky nakrájame na menšie kúsky.
K zatiahnutému mäsu najprv pridáme mrkvy s petržlenom. Premiešame, osolíme, okoreníme a chvíľu opečieme. Potom pridáme cesnak s cibuľkami, štipľavými papričkami a zázvorom. Keď koreňová zelenina zmäkne, prisypeme mletú papriku a minútu restujeme. Primiešame nasekanú papriku, soľ a korenie. Potom podlejeme horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso zaliate. Pod pokrievkou dusíme do mäkka približne 30 minút, v závislosti od mäsa. Na záver vložíme maslo, necháme roztopiť a odstavíme. Dochutíme nasekanými lístkami koriandra.
V menšom kastróle rozohrejeme olej a prisypeme ryžu. Osolíme ju a za občasného miešania krátko opekáme do sklovita. Potom ju zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu), prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 10 minút. Hotovú ju dôkladne premiešame.
Servírovanie
Hovädzie rezance s paprikami a basmati ryžou servírujeme posypané nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.