Hovädzie rezance so zázvorom, karí a škoricou
- 800 g hovädzieho stehna
- 2 cibule
- 130 g zázvoru
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 2 lyžice kokosového oleja Vita D´or
- 2 lyžice karí Mikado
- mletá škorica Mikado
- 200 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
- asi 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 červená paprika
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 g basmati ryže Golden Sun
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
- mixér
Cibuľu, zázvor, cesnak a štipľavú papričku bez semienok spolu najemno rozmixujeme. Zmiešame s hovädzím mäsom nakrájaným na rezance, prikryjeme alobalom a v chladničke marinujeme 2,5 - 3 hodiny.
Mäso i s marinádou orestujeme na rozohriatom kokosovom oleji, marináda pustí vodu, ktorú musíme vydusiť. Prisypeme karí a škoricu, pridáme paradajky a ďalej restujeme. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme domäkka. Omáčku zredukujeme tak, aby sa v mäso „obalilo“.
Basmati ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Hovädzie rezance servírujeme v hlbšom tanieri, dozdobené lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska a červenou paprikou na rezance. Basmati ryžu podávame zvlášť v miske dozdobenú nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.