Vyprážaný kurací rezeň plnený mäkkým zrejúcim syrom, slaninou a cibuľou
Suroviny
- 600 g kuracích prsných rezňov
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 110 g plátkov slaniny Dulano
- 1 cibuľa
- 150 g mäkkého zrejúceho syra
- hladká múka Belbake na obaľovanie
- 1 vajce
- strúhanka Belbake na obaľovanie
- prepustené maslo na vyprážanie
Zemiaková kaša
- 350 g zemiakov
- 50 ml mlieka Pilos
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžice masla Pilos
- soľ Kania
Ešte budeme potrebovať
- 40 g čerstvej rukoly
- 1 citrón
Potrebujeme
- potravinársku fóliu, špajdle
POSTUP
Kuracie prsia rozkrojíme, na mäso položíme potravinársku fóliu a naklepeme. Okoreníme, osolíme a naplníme plátkom slaniny, cibuľou nakrájanou na pásiky a mäkkým zrejúcim syrom. Mäso zatvoríme špajdľou a obalíme v trojobale. Ak sa nám zdá, že na niektorých miestach by syr mohol vytekať, obalíme ho dvakrát. Mäso vyprážame na prepustenom masle dozlatista.
Tip: Pozri ako si pripraviť preputené maslo.
Zemiaková kaša
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Ešte teplé ich scedíme a prepasírujeme. Do menšieho hrnca pridáme mlieko, smotanu, prepasírované zemiaky a maslo. Osolíme a vymiešame na hladkú kašu.
Servírovanie
Z hotových rezňov vytiahneme špajdle a podávame ich s mesiačikmi citróna a zemiakovou kašou, do ktorej pred dokončením primiešame rukolu.