Penne s paradajkami a olivami
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 800 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 g cestovín penne Combino
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- syr grana padano Lovilio
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- strúhadlo
Biele časti cibuľky a cesnak nasekáme nadrobno a opečieme ich na panvici s rozohriatym olivovým
olejom. Keď získajú zlatistú farbu, opatrne pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a olivy, ktoré rukami nalámeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni asi 30 minút, kým omáčka trochu zhustne.
Medzitým uvaríme penne vo vriacej osolenej vode „al dente.“ Uvarené a scedené cestoviny
pridáme k pripravenej omáčke. Zľahka premiešame a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Servírovanie
Penne servírujeme posypané nastrúhaným syrom grana padano.