0
53
Penne s paradajkami a olivami

Penne s paradajkami a olivami

40 min
4 porcie
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 800 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 g cestovín penne Combino
  • 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • syr grana padano Lovilio

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • strúhadlo

 

Biele časti cibuľky a cesnak nasekáme nadrobno a opečieme ich na panvici s rozohriatym olivovým

olejom. Keď získajú zlatistú farbu, opatrne pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a olivy, ktoré rukami nalámeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni asi 30 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Medzitým uvaríme penne vo vriacej osolenej vode „al dente.“ Uvarené a scedené cestoviny

pridáme k pripravenej omáčke. Zľahka premiešame a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Servírovanie

Penne servírujeme posypané nastrúhaným syrom grana padano.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať