0
0
Vláčny makovec s citrónovým krémom

Vláčny makovec s citrónovým krémom

35 min
12 porcií

Suroviny

Makovec

  • 250 g mletého maku Belbake
  • 140 g polohrubej múky Belbake
  • 60 g práškového cukru Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku Belbake
  • 300 ml polotučného mlieka Pilos
  • 1 vajce
  • 50 ml jablkového džúsu


Krém

  • 6 žĺtok
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 160 ml citrónovej šťavy
  • 240 g masla Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • 500 g marhúľ

Potrebujeme

miska, tortová forma Ø 24 x 7 cm, potravinová fólia, špajdľa


POSTUP

V miske zmiešame mak, polohrubú múku, práškový cukor a kypriaci prášok. Prilejeme mlieko, vajíčko a vymiešame stredne husté cesto. Tortovú formu vytrieme maslom, vysypeme múkou vylejeme cesto a pečieme rúre vyhriatej na 180° C cca 20 minút. Upečený makový korpus popicháme špajdľou a polejeme džúsom.

Krém

Do hrnca pridáme kryštálový cukor s citrónovou šťavou a zahrievame na strednej teplote za občasného miešania, kým vznikne číra tekutina. Za stáleho miešania pridávame vaječné žĺtky, kým krém získa hustú. Nakoniec po malých kockách zamiešame maslo izbovej teploty. Keď je krém hladký, odstavíme ho, prepasírujeme cez sitko a prikrytý potravinovou fóliou necháme úplne vychladnúť.

Servírovanie

Makovec podávame poliaty citrónovým krémom a čerstvými marhuľami.

 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať