Polievka z pečenej červenej papriky
- 1 kg sladkej červenej papriky
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sušeného majoránu Mikado
- čerstvý tymian
- 1 l zeleninového alebo hydinového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 lyžica balsamica Acentino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tyčový mixér
- plech
Postup
Papriky umyjeme, osušíme a poukladáme vedľa seba na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C kým koža paprík nesčernie – uľahčí nám to šúpanie kože. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 5 minút spariť.
Nadrobno nasekaný cesnak a cibuľu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja dozlatista. Ochutíme sušeným majoránom, čerstvým tymianom a podlejeme vývarom.
Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca k vývaru a varíme pod pokrievkou približne 25 minút. Potom polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra, prilejeme smotanu a balsamico. Necháme prejsť varom a na záver dochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Polievku servírujeme ozdobenú čerstvým rozmarínom.