1
15
Polievka z pečenej červenej papriky

Polievka z pečenej červenej papriky

45 min
4 porcie
  • 1 kg sladkej červenej papriky
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sušeného majoránu Mikado
  • čerstvý tymian
  • 1 l zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 lyžica balsamica Acentino
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • tyčový mixér
  • plech

Postup

Papriky umyjeme, osušíme a poukladáme vedľa seba na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C kým koža paprík nesčernie – uľahčí nám to šúpanie kože. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 5 minút spariť.

Nadrobno nasekaný cesnak a cibuľu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja dozlatista. Ochutíme sušeným majoránom, čerstvým tymianom a podlejeme vývarom.

Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca k vývaru a varíme pod pokrievkou približne 25 minút. Potom polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra, prilejeme smotanu a balsamico. Necháme prejsť varom a na záver dochutíme soľou a čiernym korením.

Servírovanie

Polievku servírujeme ozdobenú čerstvým rozmarínom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať