1
11
Králik na burgundský spôsob

Králik na burgundský spôsob

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 králik
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Belbake (na obalenie)
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g údenej slaniny Pikok
  • 3 mrkvy
  • 150 g zeleru
  • 4 bobkové listy Kania
  • 2 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona (850 ml)
  • cca 200 ml horúcej vody
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 ciabatta alebo iné biele pečivo

POSTUP

Umytého a osušeného králika presekneme na menšie kúsky. Ochutíme soľou a korením. Diely zľahka obalíme v hladkej múke a vkladáme do hrnca s rozohriatym olejom. Za občasného obracania sprudka opekáme a postupne pridávame slaninu nakrájanú na kocky, mrkvy a zeler na menšie kúsky. Ochutíme bobkovými listami, prihodíme na jemno nasekané šalotky a štyri strúčiky cesnaku.

Keď sú mäso so zeleninou orestované, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Potom prilejeme paradajky z konzervy a podľa potreby aj vodu. Premiešame a ochutíme soľou, korením a nasekaným tymianom. Pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme približne 45 minút domäkka.


Servírovanie

Duseného králika s omáčkou naservírujeme do hlbokého taniera a posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky. Podávame s dochrumkava opečenými krajcami ciabatty.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať