Studená zeleninová polievka s bruschettou
- 8 plátkov šunky Jamón Serrano Sol&Mar
- 5 paradajok
- 1/2 šalátovej uhorky
- 2 červené papriky
- 30 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- štipľavá paprička podľa chuti
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- 200 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- 8 lístkov čerstvej bazalky
- šťava z 1/2 citróna
- 130 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 8 krajcov drevorubačovho chleba
- niekoľko lístkov rukoly
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
- 4 lyžice kyslej smotany Pilos
Potrebujeme
- sekací mixér
- papier na pečenie
Zeleninová polievka
Paradajky sparíme a olúpeme, uhorku ošúpeme. Papriku, paradajky, uhorku a cibuľu nakrájame na menšie kúsky, 1 strúčik cesnaku a štipľavú papričku nakrájame nadrobno. Vložíme do misy, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme 50 ml olivového oleja, paradajky z konzervy, 4 nasekané lístky bazalky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dôkladne rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a necháme vychladiť.
Tapenáda z čiernych olív
Čierne olivy, 100 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku a 4 lístky bazalky rozmixujeme na jemnú pastu (tapenádu).
Bruschetty
Na rozpálenej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a chlieb na ňom opečieme z oboch strán. Potom každý krajec potrieme pripravenou tapenádou, ozdobíme lístkami rukoly, šunkou Jamón Serrano a hoblinkami syra Grana Padano.
Servírovanie
Polievku naservírujeme do misky. Z papiera na pečenie si pripravíme kornútik, ktorý naplníme kyslou smotanou a polievku ňou ozdobíme. Podávame s bruschettami s tapenádou.