Krémová cesnaková polievka
Suroviny
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 12 strúčikov cesnaku
- 2 zemiaky
- 700 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžička soli Kania
- ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
- 100 ml ovsenej smotany Vemondo
Servírovanie
- krutóny
Potrebujeme
hrniec, ponorný mixér
POSTUP
Na rozohriatom repkovom oleji orestujeme cibuľu dosklovita. Pridáme očistené strúčiky cesnaku. Premiešame, prihodíme 2 nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Prikryjeme a varíme cca 20 minút, kým zemiaky zmäknú. Polievku rozmixujeme na krém, osolíme, okoreníme a zjemníme smotanou. Opäť premiešame a podávame s krutónmi.