Krevetové curry
Suroviny
- 180 g Basmati ryže Golden Sun
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 220 g cherry paradajok
- 2 lyžičky curry korenia Kania
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička kurkumy Kania
- ½ lyžičky soli Kania
- 425 g kokosového mlieka Freshona
- 180 g mrazených kreviet Ocean Sea
- 1 avokádo
Potrebujeme
- panvicu, hrniec
POSTUP
Uvaríme ryžu podľa návodu.
Na olivovom oleji krátko opražíme strúčiky cesnaku. Pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky a chvíľku restujeme, kým začnú paradajky jemne púšťať šťavu. Pridáme curry korenie, papriku, kurkumu a soľ. Miešame, kým sa vytvorí okolo paradajok hustejšie pesto – môžeme paradajky aj jemne postláčať.
Prilejeme kokosové mlieko, premiešame a nakoniec pridáme mrazené krevety. Varíme ďalších cca 10 minút.
Servírovanie
Curry podávame s Basmati ryžou a nakrájaným avokádom na plátky.