0
1
Hovädzie trhané mäso s BBQ omáčkou, šalátom a domácou žemľou

Hovädzie trhané mäso s BBQ omáčkou, šalátom a domácou žemľou

18 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg hovädzie stehno
  • 15 g soli Kania
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 1 lyžička údenej mletej papriky Kania
  • 1 lyžička sušeného granulovaného cesnaku Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 100 ml repkového oleja Vita D'or
  • 2 stonkové zelery
  • 2 mrkvy
  • 2 červené cibule


Žemle

  • 320 g hladkej múky Belabke
  • 90 ml vody
  • 50 ml polotučného mlieka Pilos
  • 12 g droždia
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 50 g zmäknutého masla Pilos


Šalát

  • ½ hlávky červenej kapusty
  • 1 mrkva
  • soľ Kania
  • 2 lyžice kyslej smotany Pilos
  • 2 lyžice majonézy Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Ešte budeme potrebovať

  • 1 vajce na potretie
  • BBQ omáčka Grill&Fun
  • maslo Pilos
  • kvasené uhorky Chef Select

Potrebujeme

liatinový hrniec, panvica, potravinová fólia, kuchynský robot s nadstavcom lopatka, plech, papier na pečenie, miska


POSTUP

Do hrnca pridáme mäso a obalíme ho v zmesi soli, sladkej a údenej mletej papriky, granulovaného cesnaku, čierneho korenie a oleja. Obalené mäso preložíme do rozpálenej panvice s repkovým olejom a necháme zatiahnuť zo všetkých strán. Do hrnca, v ktorom sme obaľovali mäso, vložíme stonkový zeler, mrkvu, červenú cibuľu a zatiahnuté mäso. Do panvice nalejeme vodu a zalejeme mäso v hrnci. Pečieme v rúre vyhriatej na 110 °C približne 8 hodín. Hotové mäso preložíme do misky, natrháme, pridáme barbeque omáčku a zamiešame.

Žemle

V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vymiešame múku, vodu, mlieko, droždie, vajce, žĺtok a maslo. Vymiesené cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť približne 60 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti po 150 g. Vytvarujeme bochníky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť ďalších 30 minút. Následne potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút. Po upečení a vychladnutí žemle prekrojíme, natrieme maslom a zľahka opečieme na grile.

Šalát

Do misy pridáme nakrájanú červenú kapustu, nastrúhanú mrkvu, soľ, kyslú smotanu, majonézu, čierne mleté korenie a všetko spolu premiešame.

Servírovanie

Na spodnú časť žemle navrstvíme šalát, mäso, preložíme kyslou uhorkou a prikryjeme vrchnou časťou žemle.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať