0
9
Pečený kapor s pórom a zemiakmi

Pečený kapor s pórom a zemiakmi

40 min
4 porcie
  • 4 podkovičky z kapra
  • 500 g zemiakov
  • bio olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 – 2 póry
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian alebo sušený majorán Mikado
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • kuchynské utierky

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ich na rozohriatu panvicu s olivovým olejom

a ochutíme soľou a korením. Umytý a osušený pór nakrájame na hrubšie kolieska, cesnak na plátky a pridáme k zemiakom. Ochutíme lístkami čerstvého tymianu alebo sušeným majoránom. Všetko spolu opekáme, kým zemiaky trochu nezmäknú. Potom preložíme do zapekacej misy.

Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej, osolené a okorenené podkovičky a opekáme ich z každej strany približne 2 minúty. Potom ich podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol.

Podlejeme smotanou a necháme prejsť varom. Podkovičky preložíme do zapekacej misy (na zemiaky) a prelejeme smotanovo-vínovou omáčkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 15 minút.

Pred servírovaním môžeme posypať nasekaným čerstvým kôprom a pokvapkať citrónovou šťavou.

Tip: K zemiakom môžeme počas restovania pridať aj Schwarzwaldskú šunku nakrájanú na menšie kúsky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať