Krevety na víne s cuketou, paradajkami a olivami
- 500 g surových nelúpaných kreviet
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
- 100 ml bieleho vína
- 4 paradajky
- 1 malá cuketa
- 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica masla Pilos
- 2 cesnakové bagety
POSTUP
POTREBUJEME
- wok panvicu
Krevety olúpeme, očistíme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na wok panvici s rozpáleným olejom. Hotové preložíme na tanier a na výpeku s trochou oleja necháme speniť cesnak nasekaný na plátky a štipľavú papričku na jemno. Podlejeme vínom a prevaríme na polovičný objem. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, soľ, korenie a pomaly varíme. V druhej panvici s olejom sprudka pečieme cuketu v šupke nakrájanú na kocky, kým získa zlatistú farbu. Potom ju pridáme do paradajkového základu spoločne s orestovanými krevetami, olivami nakrájanými na polovice, maslom na zjemnenie a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Podávame s opečenou cesnakovou bagetou a ozdobené lístkami petržlenovej vňate.