2
18
Kura na zemiakoch, paprike a cesnaku

Kura na zemiakoch, paprike a cesnaku

1 h 0 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 citrón
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá šalvia
  • 500 g zemiakov
  • 1 žltá a 1 červená paprika
  • 1 hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

POSTUP

POTREBUJEME

  • lis na cesnak
  • plech na pečenie
  • strúhadlo

Strúčiky cesnaku prelisujeme do misky. Pridáme k nim nastrúhanú citrónovú kôru, soľ, korenie, väčšie množstvo olivového oleja a nasekané lístky šalvie. Dôkladne premiešame.

TIP: Namiesto šalvie môžeme použiť rozmarín alebo tymian.

Z umytého a osušeného kurčaťa odstránime chrbtovú kosť. Rozdelíme ho na menšie kúsky. Ochutíme ich soľou, korením a potrieme zo všetkých strán marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Medzitým pripravíme zeleninu. Neošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a papriky na väčšie kocky. Zeleninu preložíme do misky, pridáme k nej olivy, olivový olej a ochutíme soľou a korením.

Po 20 minútach rozprestrieme zeleninu na plech k predpečenému kurčaťu. Podlejeme vínom a pridáme plátky masla. Pečieme ďalej pri rovnakej teplote domäkka.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať