Kuskus s mangom, granátovým jablkom a kokosom
- 150 g kuskusu Campo Largo
- olivový olej Primadonna
- morská soľ
- v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 300 g kuracích pŕs
- čerstvý tymian
- 1 citrón
- 1 kokosový orech
- 1/2 manga
- 1 granátové jablko
- čerstvé bylinky (mäta, bazalka, petržlenová vňať)
POSTUP
POTREBUJEME
- kastról
- panvicu
- alobal
Kuskus krátko opražíme v kastróle na rozohriatom olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a zalejeme vriacou vodou. Stiahneme z ohňa a necháme 10 minút postáť, potom premiešame.
Kuracie prsia očistíme a ochutíme soľou a korením. Mäso opečieme na rozohriatom olivovom oleji zo všetkých strán do zlatohneda. Pred dokončením ku kuracím prsiam pridáme čerstvý tymian a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Stiahneme z ohňa, zakryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať.
Kokosový orech rozbijeme a vyberieme z neho dužinu. Mango zrežeme pozdĺž kôstky, ošúpeme a nakrájame na plátky. Granátové jablko narežeme a vylúpneme z neho zrniečka.
Ovocie zľahka primiešame ku kuskusu, pridáme aj nasekané bylinky, troch kokosovej vody, olivového oleja a citrónovej šťavy. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Kuskus s mangom, granátovým jablkom a kokosom podávame s kuracím mäsom nakrájaným na plátky.