Kuracie prsia s nektárinkou a jazmínovou ryžou
- 720 g kuracích pŕs s kosťou
- korenie na kurča Mikado
- rastlinný olej Promienna
- 400 g nektáriniek
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 lyžice zázvoru
- 1 cibuľa
- ½ štipľavej papričky
- 2 lyžice medu Marlene
- mletá škorica Mikado
- 100 ml suchého bieleho vína
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- 400 g jazmínovej ryže Golden Sun
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- cukrársky ring
Kuracie prsia vykostíme, umyjeme a osušíme. Ochutíme ich koreniacou zmesou na kurča a opečieme na panvici s rozohriatym olejom po oboch stranách. Potom ich preložíme aj s výpekom do zapekacej misy a dopečieme v rúre na vyhriatej 160 °C približne 12 – 15 minút (podľa veľkosti).
Umyté nektárinky nakrájame na mesiačiky, opečieme dozlatista na rozohriatej panvici s 1 lyžicou masla a vyberieme. Do tej istej panvice pridáme zvyšnú lyžicu masla a opečieme zázvor a štipľavú papričku nakrájané nadrobno a cibuľu na mesiačiky. Pridáme med a škoricu, podlejeme vínom a necháme na miernom ohni dusiť. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a primiešame už opečené mesiačiky nektáriniek. Na záver môžeme zjemniť trochou masla.
Jazmínovú ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Ryžu naservírujeme pomocou cukrárskeho ringu, pridáme nektárinky aj s omáčkou a kuracie prsia nakrájané na plátky. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.