1
15
Zapečené zemiakové gnocchi s mletým mäsom a syrom

Zapečené zemiakové gnocchi s mletým mäsom a syrom

1 h 30 m
4 porcie
  • 400 g mletého mäsa mix
  • 300 g zemiakov
  • soľ s jódom Castello
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce
  • 100 g hrubej múky Castello
  • 100 g koreňovej zeleniny (30 g zeleru, 40 g mrkvy, 30 g petržlenu)
  • 1 cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 150 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml čerstvej smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g šampiňónov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá bazalka
  • 30 g syra cheddar Valey Spire
  • 30 g syra grana padano Lovilio
  • 30 g syra gorgonzola Lovilio

Potrebujeme 

  • zapekaciu misu
  • strúhadlo

Postup

Zemiakové gnocchi

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme (alebo najemno postrúhame) do misky. Osolíme, pridáme 1 žĺtok a 1 celé vajce. Hmotu premiešame a podľa potreby prisypeme hrubú múku. Znova zamiešame a vzniknuté cesto vypracujeme rukami na pomúčenej doske. Cesto je potrebné vypracovať rýchlo, aby príliš nezmäklo. Rozdelíme ho na polovicu a z každej vytvarujeme tenký valec, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Z nich vytvoríme gnocchi s priemerom asi 2 cm. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 3 – 4 minúty. Potom scedíme.

Mäsovo-paradajková zmes

Koreňovú zeleninu a cibuľu nakrájame nadrobno. Zeleninu orestujeme na panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Pridáme najemno nasekaný cesnak a bobkové listy. Po 5 minútach pridáme mleté mäso. Keď sa začne mäso rozpadať, prilejeme paradajky z konzervy, biele víno a dusíme spolu asi 3 minúty. Podlejeme vývarom a dusíme ďalších 5 minút. Na záver pridáme smotanu a najemno nasekanú bazalku. Varíme približne 10 – 15 minút.

Zapečené zemiakové gnocchi

Umyté šampiňóny nakrájame na tretiny a orestujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Pridáme k nim scedené gnocchi a premiešame. Rovnomerne rozprestrieme na dno zapekacej misy a na ňu rozprestrieme mäsovo-paradajkovú zmes. Posypeme nastrúhanými syrmi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info