Kuracie stehná pečené v rúre na rozmaríne s hubovou pohánkou
Suroviny
Kuracie stehná
- 4 kuracie stehná
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 1 hrsť čerstvého rozmarínu
- 2 cibule
- 20 strúčikov cesnaku
- 250 ml vody
Pohánka
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 40 g mrkvy
- 35 g petržlenu
- 35 g zeleru
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 g šampiňónov
- 200 ml kuracieho vývaru
- 400 g pohánky Campo Largo
- 20 g petržlenovej vňate
Potrebujeme
- zapekaciu misu, sitko
POSTUP
Kuracie stehná
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča s 2 rozpolenými cibuľami a 20 strúčikmi cesnaku (oboje so šupkou). Pridáme rozmarín, vodu a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 90 minút na programe horkovzduch.
Tip: Ak mäso pečieme s kosťou, zostane viac šťavnaté.
Pohánka
Pohánku namočíme v studenej vode a necháme hodinu napučiť. Následne scedíme. Koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler a petržlen), cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky.
V hrnci rozohrejeme maslo, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, podlejeme vývarom, a pridáme scedenú pohánku. Krátko varíme, kým bude pohánka hotová. Ku koncu primiešame nasekanú petržlenovú vňať.