
Kuracie štvrte so smotanou, šampiňónmi a sušenými paradajkami
Suroviny
- 1,1 kg kuracích štvrtí
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- 1 zväzok mrkvy s vňaťou
- 1 zväzok petržlenu s vňaťou
- 3 bobkové listy Kania
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g hnedých šampiňónov
- 1 hrsť sušených paradajok Baresa
- 200 ml bieleho suchého vína
- 200 g kuskusu
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžička sušeného majoránu Kania
Potrebujeme
hrniec
Postup
Kuracie štvrte prekrojíme na menšie časti a očistíme ich. Následne osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opekáme na oleji dochrumkava. Mrku a petržlen nakrájame na hranolčeky. Prihodíme do hrnca k mäsu. Mäso počas opekania obraciame. Prihodíme bobkové listy, nasekanú cibuľu a cesnak nadrobno. Premiešame, chvíľu orestujeme a následne prihodíme štvrtinky šampiňónov a prekrojené sušené paradajky. Ochutíme soľou a korením. Podlejeme vínom, chvíľu povaríme, kým sa z vína odparí alkohol a zalejeme horúcou vodou po povrch mäsa. Podľa potreby opäť ochutíme soľou alebo korením. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka približne 20 minút. Pred koncom do mäsa prilejeme smotanu a prisypeme sušený majorán. V hrnci na oleji orestujeme kuskus. Ochutíme soľou a korením. Zalejeme horúcou vodou, zakryjeme pokrievkou, stiahneme z ohňa a necháme odstáť. Lahôdkovú cibuľku nasekáme nadrobno.
Servírovanie
Kuracie štvrte podávame s kuskusom, posypeme cibuľkou a pokvapkáme olejom.