Kuracie stehná v BBQ omáčke
BBQ kuracie stehná
- 1 kg kuracích stehien
- 150 g pikantného kečupu Kania
- 2 lyžice medu
- 50 ml bourbon whiskey Western Gold
- 1 lyžica mletej ostrej papriky Kania
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 cm zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
Domáce hranolčeky
- 1 kg zemiakov
- 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Šalát
- 1 veľká mrkva
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 zväzok reďkoviek
- šťava z ½ citróna
Dresing
- 150 ml majonézy Kania
- citrónová šťava
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- metličku
- zapekaciu misu alebo plech
- silikónový štetec na potieranie
- sitko
- hlboký hrniec na fritovanie
- papierové utierky
BBQ kuracie stehná
Marinádu pripravíme zmiešaním kečupu, medu, bourbon whiskey, mletej papriky, soli, korenia, olivového oleja, nastrúhaného zázvoru a cesnaku. Umyté a osušené kuracie stehná presekneme na polovicu, preložíme do zapekacej misy alebo na plech a potrieme pripravenou marinádou (časť marinády odložíme na dresing).
Tip: Chute sa lepšie spoja, ak mäso 1 – 2 hodiny pred pečením marinujeme.
Podlejeme horúcou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 45 minút.
Domáce hranolčeky
Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme – 2 až 3 minúty povaríme v osolenej vriacej vode. Precedíme a necháme odkvapkať. V hlbokom hrnci s rozpáleným olejom ich dozlatista za občasného miešania smažíme. Usmažené hranolčeky osušíme na papierových utierkach a pred podávaním osolíme.
Šalát
Očistenú mrkvu nakrájame na tenké prúžky, zeler na menšie kúsky, reďkovky na plátky. Preložíme do misky, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a šťavou z 1/2 citróna.
Dresing
Zvyšnú marinádu zmiešame s majonézou, ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou a odložíme do chladničky.
Servírovanie
Kuracie stehná v BBQ omáčke servírujeme s domácimi hranolčekmi a šalátom. Dresing podávame v samostatnej miske ozdobený petržlenovou vňaťou.