2
36
Kuracie stehná v BBQ omáčke

Kuracie stehná v BBQ omáčke

1 h 30 m
4 porcie

BBQ kuracie stehná

  • 1 kg kuracích stehien
  • 150 g pikantného kečupu Kania
  • 2 lyžice medu
  • 50 ml bourbon whiskey Western Gold
  • 1 lyžica mletej ostrej papriky Kania
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cm zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku

 

Domáce hranolčeky

  • 1 kg zemiakov
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or

 

Šalát

  • 1 veľká mrkva
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 zväzok reďkoviek
  • šťava z ½ citróna

 

Dresing

  • 150 ml majonézy Kania
  • citrónová šťava
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • metličku
  • zapekaciu misu alebo plech
  • silikónový štetec na potieranie
  • sitko
  • hlboký hrniec na fritovanie
  • papierové utierky

 

BBQ kuracie stehná

Marinádu pripravíme zmiešaním kečupu, medu, bourbon whiskey, mletej papriky, soli, korenia, olivového oleja, nastrúhaného zázvoru a cesnaku. Umyté a osušené kuracie stehná presekneme na polovicu, preložíme do zapekacej misy alebo na plech a potrieme pripravenou marinádou (časť marinády odložíme na dresing).

Tip: Chute sa lepšie spoja, ak mäso 1 – 2 hodiny pred pečením marinujeme.

Podlejeme horúcou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 45 minút.

 

Domáce hranolčeky

Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme – 2 až 3 minúty povaríme v osolenej vriacej vode. Precedíme a necháme odkvapkať. V hlbokom hrnci s rozpáleným olejom ich dozlatista za občasného miešania smažíme. Usmažené hranolčeky osušíme na papierových utierkach a pred podávaním osolíme.

 

Šalát

Očistenú mrkvu nakrájame na tenké prúžky, zeler na menšie kúsky, reďkovky na plátky. Preložíme do misky, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a šťavou z 1/2 citróna.

 

Dresing

Zvyšnú marinádu zmiešame s majonézou, ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou a odložíme do chladničky.

 

Servírovanie

Kuracie stehná v BBQ omáčke servírujeme s domácimi hranolčekmi a šalátom. Dresing podávame v samostatnej miske ozdobený petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. apríl 2022, 15:40

    obed

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. jún 2020, 17:10

    Ďakujem za výborný recept. Kuracie stehná na podobný spôsob pečiem, ale táto kombinácia so zázvorom atď. bola ešte lepšia. Bola som zvedavá hlavne ako bude chutiť dresing, napokon som ho spravila viac do zásoby, lebo na ďalší deň som vyprážala rybu a výborne išiel aj k nej. Je pravda, že whiskey som nepoužila, možno by to s ňou chytilo ešte väčší šmrnc, ale ja som bola aj tak veľmi spokojná.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať