1
12
Kuracie stehná v BBQ omáčke

Kuracie stehná v BBQ omáčke

1 h 30 m
4 porcie

BBQ kuracie stehná

  • 1 kg kuracích stehien
  • 150 g pikantného kečupu Kania
  • 2 lyžice medu
  • 50 ml bourbon whiskey Western Gold
  • 1 lyžica mletej ostrej papriky Kania
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cm zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku

 

Domáce hranolčeky

  • 1 kg zemiakov
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or

 

Šalát

  • 1 veľká mrkva
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 zväzok reďkoviek
  • šťava z ½ citróna

 

Dresing

  • 150 ml majonézy Kania
  • citrónová šťava
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • metličku
  • zapekaciu misu alebo plech
  • silikónový štetec na potieranie
  • sitko
  • hlboký hrniec na fritovanie
  • papierové utierky

 

BBQ kuracie stehná

Marinádu pripravíme zmiešaním kečupu, medu, bourbon whiskey, mletej papriky, soli, korenia, olivového oleja, nastrúhaného zázvoru a cesnaku. Umyté a osušené kuracie stehná presekneme na polovicu, preložíme do zapekacej misy alebo na plech a potrieme pripravenou marinádou (časť marinády odložíme na dresing).

Tip: Chute sa lepšie spoja, ak mäso 1 – 2 hodiny pred pečením marinujeme.

Podlejeme horúcou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 45 minút.

 

Domáce hranolčeky

Ošúpané zemiaky nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme – 2 až 3 minúty povaríme v osolenej vriacej vode. Precedíme a necháme odkvapkať. V hlbokom hrnci s rozpáleným olejom ich dozlatista za občasného miešania smažíme. Usmažené hranolčeky osušíme na papierových utierkach a pred podávaním osolíme.

 

Šalát

Očistenú mrkvu nakrájame na tenké prúžky, zeler na menšie kúsky, reďkovky na plátky. Preložíme do misky, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a šťavou z 1/2 citróna.

 

Dresing

Zvyšnú marinádu zmiešame s majonézou, ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou a odložíme do chladničky.

 

Servírovanie

Kuracie stehná v BBQ omáčke servírujeme s domácimi hranolčekmi a šalátom. Dresing podávame v samostatnej miske ozdobený petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info