0
6
Pečený bravčový bôčik s citrónom, feniklom a olivami

Pečený bravčový bôčik s citrónom, feniklom a olivami

2 h 30 m
5 porcií
  • 4 fenikle
  • 3 menšie cibule
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 hrste olív bez kôstok Baresa (zelených aj čiernych)
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 1 citrón
  • čerstvý rozmarín
  • 1 kg bravčového bôčiku bez kosti, v celku
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (petržlenová vňať, bazalka, mäta)

Postup

POTREBUJEME

  • hlbší plech alebo zapekaciu misu
  • alobal

 

Z fenikla odstránime vňať, ktorú odložíme na neskôr. Fenikel nakrájame na väčšie kusy, ktoré umyjeme. Preložíme na plech alebo do zapekacej misy. Pridáme k nemu cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Ochutíme soľou a korením. Pridáme celé olivy a podlejeme vínom. Dôkladne umytý citrón nakrájame na mesiačiky. Pridáme k zelenine spolu s vetvičkami čerstvého rozmarínu.

Do umytého a osušeného bôčiku (na strane bez kože) urobíme nožom 5 otvorov, do ktorých dáme strúčiky cesnaku. Otočíme ho a stranu s kožou narežeme zošikma. Po všetkých stranách ochutíme soľou a korením. Bravčový bôčik položíme kožou nahor na pripravenú zeleninu s citrónom. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 2 hodiny. Po 1 hodine odstránime alobal a pečieme pri rovnakej teplote do chrumkava. Upečený bôčik nakrájame na plátky.

Servírovanie

Plátky bôčiku servírujeme s upečenou zeleninou a citrónom. Môžeme dozdobiť feniklovou vňaťou alebo čerstvými bylinkami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať