4
25
Langoše pečené v rúre

Langoše pečené v rúre

1 h 30 m
6 porcií
  • 1 celá hlávka cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • 300 g hladkej múky
  • 10 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica medu
  • 80 ml vody
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 80 ml mlieka
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 6 lyžíc olivového oleja

 

Na servírovanie

  • čerstvá petržlenová vňať
  • jogurt / smotana

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misku
  • alobal
  • kuchynskú utierku
  • papier na pečenie
  • veľký plech

 

Celú cesnakovú hlávku bez čistenia prekrojíme na dve polovice, položíme na väčší plát alobalu, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Alobal uzavrieme a pečieme 40 minút v rozohriatej rúre na 220 °C.

V miske zmiešame lyžicu múky a droždie. Pridáme štipku soli, med a 20 ml vlažnej vody. Zamiešame a necháme 15 minút stáť na teplom mieste.

250 g preosiatej hladkej múky zmiešame so soľou, sódou bikarbónou, mliekom, 2 lyžicami jogurtu a 1 lyžicou olivového oleja. Postupne zapracujeme pripravenú zmes s droždím a miesime rukou aspoň 10 minút, pričom postupne v malých množstvách prilievame zvyšok vody (60 ml). Vypracujeme vlhšie vláčne cesto, ktoré nakoniec posypeme múkou, prikryjeme vlhkou plátennou utierkou a na hodinu odložíme do tepla.

Medzitým upečený cesnak vyberieme, po vychladnutí vytlačíme upečené vnútro do misky, pridáme 5 lyžíc olivového oleja, štipku soli a vidličkou vyšľaháme.

 

Po nakysnutí cesto premiesime a pomúčime. Na doske ho rozdelíme na šesť častí, ktoré prstami a pomocou zvyšnej múky roztlačíme a rozťaháme do tvaru menšieho langoša. Premiestnime na plech s papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 10 minút podkysnúť.

Rúru nastavíme do grilovacieho režimu s teplotou 230 °C. 2 - 3 langoše, ktoré sa zmestia na jeden plech opečieme najskôr 10 minút z jednej strany a potom ich na 7 - 8 minút otočíme. Langoše sú chrumkavé vtedy, keď na niektorých miestach výrazne zhnednú. Ihneď po vybratí z rúry ich z oboch strán potrieme pripraveným cesnakovým olejom a osolíme. Môžeme ich podávať so smotanou, jogurtom alebo ako prílohu k polievkam, omáčkam, šalátom.

 

Tip: Vďaka pečenému cesnaku sa nemusíte báť ani zvyčajného zápachu po konzumácii a langoš vydrží chrumkavý aj na druhý deň.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. jún 2022, 13:24

    A môže tam ísť namiesto kvasníc aj prášok do pečiva?? Nemôžem kvasnice

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. apríl 2022, 14:42

    V rúr je 5 poschodí na zasunutie plechu. Na ktorom sa pod grilom robia lángoše? Celkom dole je poschodie č. 1, celkom hore pod grilom č.5. Vďaka.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. november 2020, 19:01

    Chcem sa opytat, ci nie je nahodou v texte receptu chyba. V rozpise sa uvadza 300 g muky, v texte 250 g muky. Langose som robila s 250 g muky a cesto bolo velmi tekute aj po nakysnuti.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. jún 2022, 07:17

      Cast muky potreboval na kvasok, zrejme su tam. Je to vsak len moj nazor...

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. august 2020, 19:52

    Chcela by som vás poprosiť o uverejnenie receptu LIDL na kysnutý posúch, ktorý má na vrchu vytlačenú mozaiku štvorčekov, dostať ho v LIDLI za 60 centov. Ďakujem vopred.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať