7
138
Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou

Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou

30 min
8 porcií
  • 1 plát lístkového cesta Belbake
  • hladká múka Belbake na posypanie
  • 1 vajce
  • 1 paradajka
  • soľ Belbake
  • 1 mozzarella Lovilio
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna

Plát lístkového cesta rozložíme na pomúčenú dosku a nakrájame na 8 štvorcov. Štvorce poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajcom. Všetky štvorce popicháme na niekoľkých miestach vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 230 °C asi na 10 minút, kým sa neopečú do zlatista.

Medzitým nakrájame paradajky na plátky, osolíme a necháme odstáť. Po 10 minútach šťavu z paradajok zlejeme.

Mozzarellu nastrúhame nahrubo. Posypeme ňou každý štvorec cesta. Na vrch poukladáme plátky paradajok. Strúčik cesnaku pretlačíme a bazalku nasekáme nadrobno. Obe prísady premiešame s olivovým olejom a zmesou potrieme paradajky. Vložíme späť do rúry a pečieme asi 10-15 minút, kým okraje cesta nie sú zlatohnedé.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. august 2024, 00:00

    Ahojte,ak mozem dat tip.s nivou ,hruskou a vlaskymi orechmi je to tiez uzasne. Skuste:)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. marec 2016, 23:06

    Vyskusane a su vyyyyborneeee. Nabuduce ich urobim mensie a budu ako jednohubky.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. október 2015, 05:35

    Ja som ich VYSKUSALA a riskovala na Silvester. Boli uz nudne tie iste chlebicky kazdy rok dookola. Recept ma nesklamal. My masozravci si nevieme predstavit Silvester bez chlebicky s nijakym masov.produktom, a tato zmena bola velmi prijemna. Az na tolko ze kazdy chcel brat par kusov domov na druhy den. Jujj,ta kombinacia cesnak-paradajka - a bazalka. Odporucam si ich vyskusat.....:)))mnami

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. február 2015, 12:27

    výborný recept, robila som pre návštevu, si mysleli, že je to kupované:). Ozaj výborná pochúťka, fajne chrumkavé:). Z druhého plátu lístkového cesta som robila navrch tým istým spôsobom: tuniak, cibuľka, kukurica a tiež to bolo fantastické:)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    20. január 2014, 10:35

    Dobrý deň, ďakujeme za pripomienku. Počet porcií sme samozrejme upravili. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať