Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou
- 1 plát lístkového cesta Belbake
- hladká múka Belbake na posypanie
- 1 vajce
- 1 paradajka
- soľ Belbake
- 1 mozzarella Lovilio
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Plát lístkového cesta rozložíme na pomúčenú dosku a nakrájame na 8 štvorcov. Štvorce poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajcom. Všetky štvorce popicháme na niekoľkých miestach vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 230 °C asi na 10 minút, kým sa neopečú do zlatista.
Medzitým nakrájame paradajky na plátky, osolíme a necháme odstáť. Po 10 minútach šťavu z paradajok zlejeme.
Mozzarellu nastrúhame nahrubo. Posypeme ňou každý štvorec cesta. Na vrch poukladáme plátky paradajok. Strúčik cesnaku pretlačíme a bazalku nasekáme nadrobno. Obe prísady premiešame s olivovým olejom a zmesou potrieme paradajky. Vložíme späť do rúry a pečieme asi 10-15 minút, kým okraje cesta nie sú zlatohnedé.