0
12
Baklažánová nátierka – Baba Ganoush

Baklažánová nátierka – Baba Ganoush

50 min
1 porcia

Suroviny

  • 2 baklažány
  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ citróna
  • štipka mletej rasce Kania
  • 2 lyžice sezamovej pasty - tahini
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

zapekaciu misu, sekací mixér

POSTUP

Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice a rezom nahor uložíme do zapekacej misy. Vrch potrieme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 45 minút.

Upečené a vychladnuté baklažány zbavíme šupky a dužinu premiestnime do širšieho kuchynského mixéra. Pridáme strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, štipku mletej rasce a rozmixujeme dohladka. Na záver pridáme do mixéra aj sezamovú pastu – tahini, štipku soli a ešte raz premixujeme.

Tip: Pozri si ako pripraviť domácu sezamovú pastu.

Servírovanie

Baklažánovú nátierku rozotrieme na tanier, polejeme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme dozdobiť sezamom, zrnkami maku alebo čili.

Tip: Baklažánová nátierka Baba Ganoush je vhodná ako predjedlo alebo chuťovka studenej kuchyne. Môžeme ju servírovať s chrumkavými hriankami, zeleninovým šalátom, olivami alebo si k nej upiecť nakrájanú tortillu s mletou paprikou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať