Losos s avokádovým šalátom
- 600 g čerstvého lososa
- 4 vajíčka
- 2 zrelé avokáda
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 2 limetky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla Pilos
- čerstva pažítka na dozdobenie
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na kocky. Avokáda rozdelíme na polovice a odstránime kôstky. Pomocou lyžice vyberieme dužinu a nakrájame ju na približne rovnako veľké kúsky ako vajíčka. Nakrájane suroviny preložíme do misky. Pridáme k nim nadrobno nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky (trochu zelenej časti si odložíme na ozdobu), štipľavú papričku zbavenú semienok a nasekanú nadrobno a najemno nastrúhaný cesnak. Potom pridáme kyslú smotanu, šťavu z 1 limetky, soľ a korenie. Zľahka premiešame a necháme približne 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravíme lososa. Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu. Ochutíme ho soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na rozpálenej panvici dozlatista. Pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpusti. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z druhej limetky.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu avokádového šalátu, filet z lososa, posypeme nadrobno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky alebo pažítky a pokvapkáme olivovým olejom.