0
2
Králičie špízy s restovanou zeleninou

Králičie špízy s restovanou zeleninou

1 h 30 m
4 porcie
  • 1 200 g králičích dielov (stehno, plece, chrbát)
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 5 guľôčok nového korenie Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 1 cibuľa
  • 100 g póru
  • 100 g koreňovej zeleniny (40 g mrkvy, 30 g zeleru, 30 g petržlenu)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g Schwarzwaldsej šunky Dulano Selection
  • 100 g cukety
  • 2 červené cibule
  • 8 cherry paradajok
  • rastlinný olej Promienna
  • 200 g menších zemiakov uvarených v šupke
  • 1 väčší fenikel
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť mladého špenátu

Potrebujeme

  • drevené špajdle 
  • grilovaciu panvicu 
  • plech

Postup

Králičí vývar

Králičie diely umyjeme a osušíme. Stehná a chrbty vykostíme. Pliecka, kosti a odrezky použijeme na prípravu králičieho vývaru. Do 1 l vody pridáme bobkové listy, guľôčky nového a celého korenia, 1 cibuľu, pór, koreňovú zeleninu a pliecka, kosti a odrezky. Varíme na miernom ohni domäkka. Potom vývar scedíme a uvarené mäso oberieme od kostí.

Králičie špízy

Mäso z vykostených stehien a chrbtov nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, korením, čerstvým tymianom nasekaným najemno a pokvapkáme olivovým olejom. Plátky Schwarzwaldskej šunky rozdelíme na polovice a zabalíme do nich kúsky králičieho mäsa. Napichujeme striedavo na špajdle spolu s hrubšími plátkami cukety, mesiačikmi červenej cibule a cherry paradajkami.

Pripravené špízy opečieme na rozpálenej grilovacej panvici s rastlinným olejom z oboch strán dozlatista. Potom ich preložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 160°C približne 6 – 8 minút.

Restovaná zelenina s králičím mäsom

Medzitým na druhej panvici s rozpáleným rastlinným olejom dozlatista opečieme zemiaky nakrájané na kolieska. Potom k nim pridáme druhú červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky a fenikel nakrájaný na menšie kúsky, ktorý sme predtým uvarili v osolenej vode do polomäkka. Osolíme, pridáme uvarené králičie mäso, olivy nakrájané na polovice, nasekaný tymian a lahôdkovú cibuľku. Restujeme ešte 3 – 4 minúty. Pridáme umytý a osušený čerstvý špenát a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu s králičím mäsom a navrch položíme upečený špíz. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info