
Lososová miska s wakame riasami a edamame fazuľami
Suroviny
- 600 g sushi ryže
- 100 g wakame rias
- 100 g červenej kapusty
- 50 g edamame fazúľ
- 150 g reďkoviek
- 150 g uhorky
- 2 avokáda
- 50 g nakladaného zázvoru
- 400 g filety z lososa
- 50 ml rastlinného oleja Vita D´or
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 10 ml sezamovej teriyaki omáčky
- 5 g lúpaných sezamových semienok
- 60 g lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
panvicu
Postup
Ryža a wakame riasy
Sushi ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Wakame riasy namočíme na 10 minút do vody a potom necháme odkvapkať.
Zelenina a prílohy
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezančeky. Reďkovky rozkrojíme na štvrtiny. Uhorku nakrájame na kúsky. Avokáda ošúpeme a nakrájame na plátky.
Servírovanie ryže a príloh
Uvarenú, ešte teplú ryžu dáme do misiek, v ktorých budeme pokrm podávať. Na ryžu pridáme nakrájanú červenú kapustu, edamame fazule, štvrtinky reďkoviek, kúsky uhorky, odkvapkané wakame riasy, plátky avokáda, nakladaný zázvor.
Losos
Lososa zbavíme kože a nakrájame na kocky. V rozohriatej panvici rozpálime rastlinný olej, pridáme lososa, osolíme a ľahko opečieme. Pridáme sezamovú teriyaki omáčku a lososa v nej obalíme, aby sa vytvorila glazúra. Ryba by mala ostať vo vnútri mierne surová.
Záverečná úprava a podávanie
Hotového lososa pridáme do misiek k ostatným surovinám. Posypeme lúpanými sezamovými semienkami a ozdobíme kolieskami lahôdkovej cibuľky.