2
15
Marinovaná krkovička s chlebovou omáčkou

Marinovaná krkovička s chlebovou omáčkou

3 h 45 m
4 porcie
  • 600 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 lyžičky horčice Pagusa
  • čerstvý rozmarín
  • 450 ml mlieka Pilos
  • 6 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 brokolica
  • 200 g cherry paradajok
  • 4 lyžice masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 4 - 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice strúhanky Castello
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • lístky čerstvej bazalky

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • menší kastról
  • strúhadlo
  • sitko

Postup

Marinovaná krkovička

Umytú a osušenú bravčovú krkovičku nakrájame na 4 plátky a naklepeme cez fóliu. Každý plátok mäsa ochutíme soľou, čiernym korením, potrieme horčicou a posypeme lístkami čerstvého rozmarínu. Ochutenú krkovičku preložíme do väčšej misky a zalejeme 300 ml mlieka. Pridáme 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky a necháme marinovať v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie však celú noc.

Plátky marinovanej krkovičky dôkladne osušíme papierovými utierkami a orestujeme z oboch strán dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja.

Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko ju povaríme v osolenej vriacej vode. Potom ju scedíme. Brokolicu a cherry paradajky nakrájané na polovice pridáme na panvicu ku krkovičke. Ochutíme soľou a čiernym korením a zeleninu chvíľu restujeme. Na záver pridáme na panvicu 2 lyžice masla a necháme rozpustiť.

Chlebová omáčka

V menšom kastróliku rozpustíme 2 lyžice masla a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme, pridáme guľôčky celého čierneho korenia, 3 bobkové listy a restujeme, pokým cibuľa a cesnak nezmäknú. Podlejeme zvyšným mliekom a smotanou na šľahanie. Prisypeme strúhanku, premiešame a omáčku varíme asi 15 minút. Na záver pridáme nastrúhaný syr Grana Padano, premiešame a kastról stiahneme z ohňa. Pred podávaním pridáme do omáčky nakrájané lístky bazalky.

Sevírovanie

Na plytký tanier naservírujeme pomocou lyžice chlebovú omáčku. Na ňu poukladáme kúsky brokolice a cherry paradajok. Navrch položíme plátky marinovanej krkovičky a prelejeme výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info