Marinovaný losos s horčicovým dresingom
- 300 g čerstvého lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 45 g trstinového cukru
- 1 citrón
- zväzok čerstvej pažítky
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
- olivový olej Italiamo
- 1 drevorubačov chlieb
POTREBUJEME
- strúhadlo
- potravinovú fóliu
- papierové utierky
Marinovaný losos
Morskú soľ nasypeme do misky. Ochutíme trochou mletého čierneho korenia. Pridáme trstinový cukor a nastrúhanú kôru z obareného citróna. Všetko spolu zmiešame. Na veľký kus potravinovej fólie nasypeme polovicu zmesi a rovnomerne ju na fólii rozložíme. Na soľnú zmes položíme filety lososa (bez kože) a zasypeme ich druhou polovicou zmesi. Lososa dôkladne zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a necháme odpočívať 24 hodín.
Namarinované filety lososa opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Zo všetkých strán ho obalíme v najemno nasekanej pažítke. Potom lososa nakrájame na tenké plátky.
Horčicový dresing
V miske zmiešame 1 lyžicu dijonskej horčice s 5 lyžicami olivového oleja a šťavou z 1/2 citróna. Ochutíme trochou soli a mletým čiernym korením. Dôkladne zamiešame.
Opečený chlebík
Chlieb nakrájame na krajce a z oboch strán opečieme dozlatista na panvici na rozohriatom olivovom oleji.
SERVÍROVANIE
Na opečené chlebíky poukladáme tenké plátky lososa a pokvapkáme trochou horčicového dresingu. Na záver celé pokvapkáme olivovým olejom.