Minestrone polievka
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 1 cuketa
- 2 mrkvy
- 2 stonky stonkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžička soli Kania
- 400 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve s cibuľou a cesnakom Freshona
- 1,7 l vývaru
- 2 bobkové listy Kania
- 70 g mrazeného hrášku Freshona
- 400 g bielej fazule z konzervy Freshona
Servírovanie
- strúhaný parmezán Lovilio
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, nadrobno nakrájanú cuketu, mrkvu, zeler a na plátky nakrájaný cesnak. Osolíme, pridáme sušené oregano a restujeme cca 5 minút. Prilejeme krájané paradajky z konzervy, vývar a bobkové listy. Varíme cca 15 minút. Nakoniec prihodíme scedenú fazuľu a mrazený hrášok. Premiešame a varíme ešte 5 minút.
Servírovanie
Minestrone podávame posypanú strúhaným parmezánom a ozdobenú s lístkom čerstvej bazalky.