Držková polievka
Suroviny
- 4 lyžice bravčovej masti Pikok
- 2 cibule
- 1 lyžička rasce Kania
- 35 g mrkvy
- 35 g petržlenu
- 30 g zeleru
- 2 lyžice mletej maďarskej papriky
- 1,2 l silného hovädzieho vývaru
- 500 g varených hovädzích držiek
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť sušeného majoránu Kania
- 1 vetvička petržlenovej vňate
Servírovanie
- chlieb alebo pečivo podľa chuti
Potrebujeme
hrniec, panvicu, strúhadlo
POSTUP
Na 2 lyžiciach bravčovej masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu s rascou dosklovita. Následne pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na rezančeky a posypeme mletou paprikou. Orestujeme, podlejeme vývarom, pridáme držky, ochutíme soľou a korením a varíme.
V malom hrnci zohrejeme 2 lyžice bravčovej masti, prisypeme múku a pripravíme tmavšiu zápražku. Necháme vychladnúť a za stáleho miešania prelejeme do vriacej polievky. Ochutíme najemno nasekaným cesnakom a varíme približne 20 minút.
Servírovanie
Hotovú polievku ochutíme majoránom a pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým pečivom.