6
37
Mliečna ryža s kokosom

Mliečna ryža s kokosom

50 min
4 porcie
  • 1 hrnček guľatozrnnej ryže Golden Sun
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 5 plátkov pomarančovej kôry
  • štipka soli Belbake
  • 1 plechovka kokosového mlieka light Vitasia
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu Atco
  • kokosový orech na servírovanie

Postup

Pomaranč umyjeme a obaríme horúcou vodou. Odkrojíme z neho niekoľko plátkov kôry (bez bielej časti). Neumytú ryžu varíme v mlieku spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom, štipkou soli a pomarančovou kôrou do úplného rozvarenia (približne 30-40 minút). Ak sa mlieko príliš rýchlo vyparí, prilejeme ešte trochu, aby ryža neostala suchá. Je dôležité ju pravidelne premiešavať, aby neprihorela. Keď už je mäkká, skoro až rozvarená, vyberieme plátky pomarančovej kôry. Odstavíme z plameňa a pridáme kokosové mlieko. Poriadne premiešame. Na záver pridáme strúhaný kokos (trochu si necháme na ozdobenie). Hotovú mliečnu ryžu necháme odpočívať v hrnci pod pokrývkou asi 10 minút, aby sa všetky chute spojili.

Servírovanie

Mliečnu ryžu servírujeme v kokosovom orechu. Pred podávaním ozdobíme nasucho opraženým strúhaným kokosom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať