Mliečna ryža s kokosom
- 1 hrnček guľatozrnnej ryže Golden Sun
- 250 ml mlieka Pilos
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor Belbake
- 5 plátkov pomarančovej kôry
- štipka soli Belbake
- 1 plechovka kokosového mlieka light Vitasia
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu Atco
- kokosový orech na servírovanie
Postup
Pomaranč umyjeme a obaríme horúcou vodou. Odkrojíme z neho niekoľko plátkov kôry (bez bielej časti). Neumytú ryžu varíme v mlieku spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom, štipkou soli a pomarančovou kôrou do úplného rozvarenia (približne 30-40 minút). Ak sa mlieko príliš rýchlo vyparí, prilejeme ešte trochu, aby ryža neostala suchá. Je dôležité ju pravidelne premiešavať, aby neprihorela. Keď už je mäkká, skoro až rozvarená, vyberieme plátky pomarančovej kôry. Odstavíme z plameňa a pridáme kokosové mlieko. Poriadne premiešame. Na záver pridáme strúhaný kokos (trochu si necháme na ozdobenie). Hotovú mliečnu ryžu necháme odpočívať v hrnci pod pokrývkou asi 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
Servírovanie
Mliečnu ryžu servírujeme v kokosovom orechu. Pred podávaním ozdobíme nasucho opraženým strúhaným kokosom.