Morčacie prsné rezne plnené prosciuttom a mozzarellou
Suroviny
- 2 morčacie prsné rezne
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 plátky prosciutta crudo Dulano Selection
- 1 mozzarella Lovilio
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 zväzok mrkvy
- 1 zväzok petržlenu
- 4 stonky stonkového zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- špáradlá, grilovaciu panvicu, alobal
POSTUP
Plnené rezne
Morčacie rezne pod fóliou naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok uložíme prosciutto, polovicu mozzarelly a lístky bazalky. Zabalíme do kapsy a dôkladne uzatvoríme špáradlami. Opekáme na rozohriatej grilovacej panvici s olejom z oboch strán do zlatista asi 10 minút. Pred dopečením pridáme lyžicu masla a necháme roztopiť. Podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Stiahneme z plameňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť. Pred servírovaním odstránime z rezňov špáradlá a rozrežeme ich na polovicu.
Tip: Rezne môžeme dopiecť v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút.
Restovaná zelenina
Očistené mrkvy a petržleny nakrájame na hranolčeky a blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Po 3 minútach pridáme nakrájané stonky zeleru a ešte 2 minúty povaríme.
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme na plátky nasekaný cesnak dozlatista. Pridáme scedenú predvarenú zeleninu, osolíme, okoreníme a restujeme. Zjemníme lyžicou masla a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu a na ňu uložíme morčací rezeň. Prelejeme výpekom a posypeme lístkami bazalky.