Šťavnaté morčacie rezne s prosciuttom, kozím syrom, paprikami a so špargľou
Suroviny
- 250 g bielej špargle
- 250 g zelenej špargle
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 80 g masla Pilos
- 700 g morčacích prsných rezňov
- 4 plátky prosciutta Dulano
- 100 g kozieho syra Milbona
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Bielu a zelenú špargľu očistíme a prekrojíme na tretiny. Biele časti lahôdkovej cibuľky a všetky tri papriky nakrájame na tenšie pásiky. Na rozpálenej panvici s olejom papriky orestujeme. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli prihodíme špargle, opäť mierne osolíme a okoreníme a podľa potreby polejeme olejom. Restujeme a následne prihodíme lahôdkovú cibuľku a plátky cesnaku. Pred koncom prihodíme 50 g masla, počkáme kým sa maslo rozpustí a dáme bokom.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici z oboch strán. Do panvice dáme prosciutto a opražíme ho. Na mäso rozložíme kozí syr a pred koncom do panvice pridáme 30 g masla. Opečené prosciutto pridáme na syr.
Servírovanie
Šťavnatý morčací rezeň s prosciuttom a kozím syrom podávame s opečenou zeleninou a na záver posypeme čerstvou bazalkou.