Morčacie rolády s pečenou paprikou
- 500 g morčacích pŕs
- 2 červené papriky
- olivový olej Primadonna
- 100 g syra feta Eridanous alebo prírodného zrejúceho syra Eridanous
- 15 g sterilizovaných uhoriek Freshona alebo kapár
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kôra z 1 citróna
Potrebujeme
- špáradlá (namočené aspoň 30 minút v studenej vode)
- potravinovú fóliu
- hliníkovú tácku na grilovanie
- strúhadlo
- tĺčik na mäso
Postup
Papriky položíme vedľa seba na plech, pokvapkáme olivovým olejom (na každú približne 2 lyžice) a pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 °C približne 25 minút. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou (alebo ich vložíme do igelitového vrecka) a necháme asi 5 minút spariť. Ešte teplé ich ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky.
Syr feta a sterilizované uhorky nastrúhame najemno (kapary nasekáme nadrobno). Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou citrónovou kôrou. Dôkladne premiešame. Umyté a osušené rezne z morčacích pŕs naklepeme cez fóliu na tenké plátky a potrieme syrovo-uhorkovou zmesou. Na ňu položíme kúsky pečenej papriky, zvinieme a uzatvoríme špáradlami.
Morčacie rolády grilujeme na rozohriatom grile na hliníkovej tácke asi 20 minút, podľa potreby otáčame.
Tip: Ak nám zostala pečená paprika, môžeme ju použiť napríklad do zeleninového šalátu. Alebo z nej pripravíme nátierku na pečivo - rozmixujeme ju spolu s nastrúhaným syrom grana padano, soľou, korením, olivovým olejom a lístkami bazalky dohladka.