Mousse z vaječného likéru
Mousse
- 8 plátkov želatíny Belbake
- 450 ml vaječného likéru Alliance
- 50 g práškového cukru Belbake
- 450 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Čokoládová poleva
- 240 ml smotany
- na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g čokolády
- na varenie Fin Carré (52%)
Na ozdobenie
- rozpustená biela čokoláda Fin Carré
POSTUP
POTREBUJEME
- metličku
- 2 cukrárske vrecká (bez špičky a s hladkou okrúhlou špičkou)
- silikónové formy s veľkonočným motívom
Čas mrazenia: 12 hodín (cez noc)
Mousse
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Približne 1/2 likéru zohrejeme. Prisypeme práškový cukor a miešame, kým sa cukor rozpustí. Zmes stiahneme z ohňa. V ešte teplej, nie však vriacej, zmesi rozpustíme vyžmýkanú želatínu. Potom prilejeme zvyšok likéru. Smotanu vyšľaháme do polotuha. Vychladnutý vaječný krém prilejeme k šľahačke a metličkou spojíme. Pripravenú penu prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky, naplníme ňou silikónové formy a dáme zamraziť do druhého dňa.
Čokoládová poleva
Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Penu vyberieme zo silikónových foriem a ešte zamrznutú ju na mriežke polejeme čokoládovou polevou. Potom ju dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.