1
7
Mousse z vaječného likéru

Mousse z vaječného likéru

30 min
15 porcií

Mousse

  • 8 plátkov želatíny Belbake
  • 450 ml vaječného likéru Alliance
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 450 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

 

Čokoládová poleva

  • 240 ml smotany
  • na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády
  • na varenie Fin Carré (52%)

 

Na ozdobenie

  • rozpustená biela čokoláda Fin Carré

 

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • 2 cukrárske vrecká (bez špičky a s hladkou okrúhlou špičkou)
  • silikónové formy s veľkonočným motívom

Čas mrazenia: 12 hodín (cez noc)

Mousse

Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Približne 1/2 likéru zohrejeme. Prisypeme práškový cukor a miešame, kým sa cukor rozpustí. Zmes stiahneme z ohňa. V ešte teplej, nie však vriacej, zmesi rozpustíme vyžmýkanú želatínu. Potom prilejeme zvyšok likéru. Smotanu vyšľaháme do polotuha. Vychladnutý vaječný krém prilejeme k šľahačke a metličkou spojíme. Pripravenú penu prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky, naplníme ňou silikónové formy a dáme zamraziť do druhého dňa.

Čokoládová poleva

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Penu vyberieme zo silikónových foriem a ešte zamrznutú ju na mriežke polejeme čokoládovou polevou. Potom ju dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať