Nepečené gaštanové jazýčky
Pridajte na vianočný stôl tento rok chutné nepečené gaštanové jazýčky. Veronike s receptom pomáha aj šikovný bloger Milan Bez Mapy. Čo poviete, ako sa im sladké dobroty podarili?
Suroviny
Jazýčky
- 400 g hlbokozmrazeného gaštanového pyré Culinea
- 100 g masla Pilos
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 100 g mletých piškót Tasino
- 20 ml tuzemáku
Poleva
- 300 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 100 g masla
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 350 g mascarpone Lovilio
- 50 g práškového cukru Belbake
Servírovanie
- 80 g pečených lúpaných gaštanov
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka a metlička, plech alebo väčší tanier, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Jazýčky:
V robote s nadstavcom lopatka rozmixujeme gaštanové pyré s maslom. Pridáme oba cukry, orechy, piškóty a tuzemák.
Tip: Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol môžeme úplne vynechať.
Z cesta vypracujeme jazýčky a necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 60 minút, aby sa nám s nimi dalo ľahšie pracovať.
Poleva
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.
Gaštanové jazýčky obalíme v poleve a preložíme ich na plech alebo tanier vystlaný papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.
Krém
Smotanu, mascarpone a cukor v robote s nadstavcom metlička vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko a ozdobne ho nanesieme na jazýčky.
Servírovanie
Nepečené gaštanové jazýčky ozdobíme pečenými lúpanými gaštanmi.