4
27
Nepečené gaštanové jazýčky

Nepečené gaštanové jazýčky

1 h 0 m
12 porcií

Pridajte na vianočný stôl tento rok chutné nepečené gaštanové jazýčky. Veronike s receptom pomáha aj šikovný bloger Milan Bez Mapy. Čo poviete, ako sa im sladké dobroty podarili?

Suroviny

Jazýčky

  • 400 g hlbokozmrazeného gaštanového pyré Culinea
  • 100 g masla Pilos
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 100 g mletých piškót Tasino
  • 20 ml tuzemáku


Poleva

  • 300 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 100 g masla


Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 350 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • 80 g pečených lúpaných gaštanov

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička, plech alebo väčší tanier, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

POSTUP

Jazýčky:

V robote s nadstavcom lopatka rozmixujeme gaštanové pyré s maslom. Pridáme oba cukry, orechy, piškóty a tuzemák.

Tip: Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol môžeme úplne vynechať.

Z cesta vypracujeme jazýčky a necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 60 minút, aby sa nám s nimi dalo ľahšie pracovať.

Poleva

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.

Gaštanové jazýčky obalíme v poleve a preložíme ich na plech alebo tanier vystlaný papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.

Krém

Smotanu, mascarpone a cukor v robote s nadstavcom metlička vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko a ozdobne ho nanesieme na jazýčky.

Servírovanie

Nepečené gaštanové jazýčky ozdobíme pečenými lúpanými gaštanmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. november 2023, 07:33

    V recepte je uvedených 400g gaštanového pyré, to je však v Lidli predávané v 250g balení. Na videu sú ale použité dve celé balenia, teda spolu 500g. Treba tých 50g z balenia odobrať?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. január 2023, 12:17

    Kolko kusov mi prosim vznikne z daneho mnozstva?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. január 2023, 20:47

      Dobrý deň, záleží aj od veľkosti gaštanových jazýčkov, ktoré vytvoríte. 😍 Štandardne by vám však malo vyjsť 12 kusov. Ak urobíte menšie, určite vám vznikne viac kúskov. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. december 2022, 10:05

    Dobrý deň, Prosim Vás chcela by som sa opýtať, koľko vydržia asi hotové v chladničke bez krému?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. december 2022, 14:38

      Dobrý deň, prikryte gaštanové jazýčky potravinárskou fóliou a vložte do chladničky. Veríme, že takto zabalené vám vydržia aspoň týždeň v chlade. 😊

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        14. december 2022, 12:49

        Ďakujem pekne za odpoveď ☺️

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. december 2022, 22:29

    nemohol som to urobit..., šecek rum som vypil :D

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. december 2022, 12:40

      Dobrý deň, ďakujeme za vtipný komentár, ktorý nás pobavil. 😄 Veríme, že ďalší krát sa vám nepečené gaštanové jazýčky podaria úspešne pripraviť. Určite nám dajte vedieť, ako vám chutili. 😍

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        13. december 2022, 14:52

        len škoda, že sa nepečú:)

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať