3
15
Zmrzlinové veterníky

Zmrzlinové veterníky

1 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 250 ml vody
  • 70 g masla
  • štipka soli Castello
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 2 vajíčka

Plnka

  • 500 ml vanilkovo – čokoládovej zmrzliny Ballino

Čokoládová poleva

  • 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g masla

Na ozdobenie

  • čerstvé jahody

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie s rozmermi 35 x 40 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Cesto

Vodu, maslo a soľ privedieme v hrnci k varu. Za stáleho miešania prisypeme naraz všetku múku. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom zašľahávame celé vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame väčšie kopčeky. Pečieme ich v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Po dopečení necháme veterníky úplne vychladnúť a prekrojíme ich na polovicu.

Čokoládová poleva

Čokoládu necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom pridáme maslo a dôkladne premiešame, aby vznikla lesklá, hladká poleva.

Zmrzlinové veterníky

Na spodnú časť cesta dáme zmäknutú zmrzlinu, prikryjeme vrchnou časťou cesta, pokvapkáme čokoládou, dozdobíme jahodou a ihneď podávame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať