
Nepečený trojfarebný cheesecake
Suroviny
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 120 g masla Pilos
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 1 limetka
- 250 g mrazenej lesnej zmesi
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml vody
- 7 g práškovej želatíny
Potrebujeme
tortovú formu s priemerom 24 cm
POSTUP
Maslové sušienky rozmixujeme v mixéri a spolu s roztopeným maslom vidličkou zmiešame. Presypeme do tortovej formy a lyžicou zarovnáme povrch. Sušienkový základ odložíme do chladničky na 10 minút. Na krém zmiešame mascarpone, tučný tvaroh, roztopenú bielu čokoládu, kôru a šťavu z ½ limetky. Na tretiu vrstvu v hrnci povaríme mrazenú lesnú zmes s cukrom a 100 ml vody cca 5 minút, rozmixujeme a nakoniec pridáme 7 g práškovej želatíny. Premiešame, varíme ešte minútu a odstavíme. Necháme chvíľku vychladnúť. Na sušienkový základ navrstvíme krém, ktorý rovnomerne polejeme želatínou a necháme stuhnúť ideálne do druhého dňa v chladničke.