Obrátený broskyňový koláč
Suroviny
Karamel
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- Ešte budeme potrebovať:
- 5 broskýň
Cesto
- 80 ml repkového oleja Vita D’or
- 120 ml plnotučného mlieka Pilos
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky Belbake
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Servírovanie
- zmrzlina podľa chuti
Potrebujeme
panvicu, tortovú formu s priemerom 25 cm, papier na pečenie
POSTUP
Na dno tortovej formy uložíme papier na pečenie. Broskyne nakrájame na tenké plátky a rovnomerne rozložíme na dno formy. Do hlbšej panvice nasypeme cukor, ktorý necháme na miernom ohni skaramelizovať dozlatista. Následne panvicu odstavíme a karamel nalejeme na broskyne. V mise zmiešame olej, mlieko a vajcia, prisypeme hladkú múku, cukor a kypriaci prášok do pečiva.
Cesto miešame, kým sa všetky ingrediencie spoja. Zmes nalejeme na karamel a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 minút. Po upečení necháme koláč chvíľu vychladnúť a následne pomocou taniera obrátime.
Servírovanie
Obrátený broskyňový koláč podávame so zmrzlinou.