Orechové kolieska s lieskovo-orieškovým krémom
Cesto
- 3 bielky
- 180 g práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica hrubej múky
Ešte budeme potrebovať
- 5 lyžíc lieskovo-orieškového krému
- 100 g čokolády na varenie(52 % kakaa)
- 50 ml smotany na šľahanie (33%)
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku na šľahanie
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- papier na pečenie
Orechové kolieska s lieskovo-orieškovým krémom
Bielky vyšľaháme mixérom na tuhý sneh. Potom k nemu po lyžiciach zašľaháme práškový aj vanilínový cukor. Vznikne tuhý, lesklý sneh, do ktorého metličkou zľahka zamiešame mleté orechy a múku. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme kolieska s priemerom asi 4 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C prvé 3 minúty. Potom teplotu znížime na 170 °C a dopekáme ďalších 15 minút.
Hotové kolieska necháme vychladnúť. Kolieska spájame lieskovo-orieškovým krémom. Na záver ich ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády rozmiešanej s horúcou smotanou na šľahanie.