Osso buco s teľacím mäsom
Osso buco
- 4 plátky teľacieho osso buca
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 3 lyžice masla Pilos
- 2 cibule
- čerstvý rozmarín
- 300 ml bieleho suchého vína
- asi 1 l vody
Kuskusový šalát
- 300 g vareného kuskusu Campo Largo
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 80 g cukety
- 80 g papriky rôznych farieb
- čerstvá petržlenová vňať
Servírovanie
- kôra z 1 citróna
- 2 vetvičky cherry paradajok
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- kuchynský špagát
- kovové sitko
- malú okrúhlu formu
Osso buco
Mäso zviažeme, okoreníme, osolíme a obalíme v múke. Potom ho opečieme z obidvoch strán v rozpálenej panvici s olejom. Mäso preložíme na tanier a na výpeku restujeme cibule nakrájané na rezance spolu s 2 lyžicami masla. Pridáme rozmarín, podlejeme vínom a necháme prevariť. Pridáme opečené mäso, podlejeme vodou a pod pokrievkou za občasného miešania a podlievania dusíme do mäkka asi 1 hodinu. Mäkké mäso vyberieme na tanier a zbavíme špagátu. Omáčku precedíme, zjemníme lyžicou studeného masla, mäso vložíme naspäť a krátko prevaríme.
Kuskusový šalát
Kuskus uvaríme podľa návodu na obale. Cuketu a papriky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a na olivovom oleji krátko opečieme. Osolíme a okoreníme. Zeleninu zmiešame s kuskusom, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame ako prílohu. Pre úhľadné servírovanie môžeme použiť malú okrúhlu formu.
Servírovanie
Porciu pri servírovaní posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou, pridáme na panvici krátko opečené cherry paradajky s nasekanou petržlenovou vňaťou a niekoľko celých lístkov.