0
12
Ovocné sushi

Ovocné sushi

30 min
30 porcií
  • 1 hrnček ryže na sushi Vitasia
  • 3 lyžice práškového cukru Belbake
  • 100 ml kokosového mlieka Vitasia
  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 1 vanilkový struk
  • 125 g čerstvých jahôd
  • 100 g mliečnej čokolády Fin Carré
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • alobal

Do kastróla nasypeme ryžu, zalejeme ju 1 hrnčekom vody, pridáme štipku soli, prisypeme 1 lyžicu cukru a uvaríme do mäkka. Počas varenia miešame a podľa potreby prilievame vodu. Keď je ryža uvarená, primiešame k nej 1 lyžicu cukru a kokosové mlieko. Ryžu necháme vychladnúť, zabalíme ju do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky (najlepšie celú noc). Na čistú potravinovú fóliu rukou roztlačíme stuhnutú ryžu do tvaru obdĺžnika. Na 1/3 ryže rozotrieme mascarpone zmiešané s 1 lyžicou cukru a zrniečkami vanilky. Na mascarpone uložíme tesne vedľa seba jahody, z ktorých sme predtým odrezali špičky. Pomocou potravinovej fólie opatrne zrolujeme ryžu do tvaru rolky, zabalíme ju do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.

Servírovanie

Stuhnutú rolku nakrájame na kolieska. Ovocné sushi podávame s čokoládou roztopenou v horúcej smotane.

Čas tuhnutia: min. 4 hodiny

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať