Ovocné sushi
- 1 hrnček ryže na sushi Vitasia
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 100 ml kokosového mlieka Vitasia
- 200 g mascarpone Lovilio
- 1 vanilkový struk
- 125 g čerstvých jahôd
- 100 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- alobal
Do kastróla nasypeme ryžu, zalejeme ju 1 hrnčekom vody, pridáme štipku soli, prisypeme 1 lyžicu cukru a uvaríme do mäkka. Počas varenia miešame a podľa potreby prilievame vodu. Keď je ryža uvarená, primiešame k nej 1 lyžicu cukru a kokosové mlieko. Ryžu necháme vychladnúť, zabalíme ju do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky (najlepšie celú noc). Na čistú potravinovú fóliu rukou roztlačíme stuhnutú ryžu do tvaru obdĺžnika. Na 1/3 ryže rozotrieme mascarpone zmiešané s 1 lyžicou cukru a zrniečkami vanilky. Na mascarpone uložíme tesne vedľa seba jahody, z ktorých sme predtým odrezali špičky. Pomocou potravinovej fólie opatrne zrolujeme ryžu do tvaru rolky, zabalíme ju do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.
Servírovanie
Stuhnutú rolku nakrájame na kolieska. Ovocné sushi podávame s čokoládou roztopenou v horúcej smotane.
Čas tuhnutia: min. 4 hodiny