Sumček s kapustou pak-choi a hubami
- 600 g sumčeka afrického
- 2 kapusty Pak–choi
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 – 2 štipľavé papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- asi 5 cm kúsok zázvoru
- 1 červená cibuľa
- šťava a kôra z 1 limetky
- 250 g šampiňónov
- 1 lyžica sójovej omáčky Mikado
- 2 lyžice masla Pilos
- zeleninový vývar alebo voda (na podliatie)
Postup
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Kapusta Pak–choi
Pak–choi rozdelíme na 1/4 a umyjeme pod tečúcou vodou. Oblanšírujeme ich vo vriacej osolenej vode asi 2-3 minúty. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Štipľavú papričku zbavenú semienok a zázvor nasekáme na približne rovnako veľké kúsky, cesnak na plátky. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla, na ktorých orestujeme odkvapkanú kapustu Pak–choi. Osolíme, okoreníme a pridáme polovicu nasekanej štipľavej papričky, cesnaku a zázvoru. Tesne pred koncom pridáme červenú cibuľu nakrájanú na prúžky a nastrúhanú limetkovú kôru.
Sumček s restovanými hubami
Umyté a osušené filety sumčeka rozdelíme na polovice. Osolíme, okoreníme a opekáme ich na panvici s rozpáleným olivovým olejom z každej strany približne 3 minúty. Potom pridáme nakrájané šampiňóny (väčšie na ¼ a menšie na ½) a opekáme ďalej. Zľahka osolíme a okoreníme. Pridáme zvyšný nakrájaný zázvor, cesnak, štipľavú papričku a 1 lyžicu masla. Spolu restujeme, kým huby trochu nezmäknú. Potom pridáme sójovú omáčku a podlejeme trochou teplého vývaru. Na záver dochutíme limetkovou šťavou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme kapustu Pak–choi, na ňu filetu sumčeka a restované huby. Jedlo pokvapkáme omáčkou.