Paradajkové bruschetty s grilovaným tuniakom
Suroviny
- 200 g cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- 1 vetvička čerstvej bazalky
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s čili Kania
- 2 lyžice malinového krémového balzamika Italiamo
- 6 lyžíc extra panenského olivového oleja Primadonna
- 400 g steaku z tuniaka
- 200 g tekvicového chleba
- 3 strúčiky cesnaku
Potrebujeme
grilovaciu panvicu, misu
Postup
Paradajky nakrájame na kúsky a ochutíme červenou cibuľou, bazalkou, soľou, čiernym korením, čili a 1 lyžicou balzamika. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, premiešame, dáme nabok a necháme odpočinúť. Tuniaka osolíme, okoreníme a zľahka potrieme olejom. Opečieme z oboch strán, tak aby bol tuniak pripravený medium rare (asi 1,5 minúty z každej strany). Tip: Tuniaka môžeme posypať aj sezamovými semiačkami. Plátky chleba opečieme na štipke olivového oleja dochrumkava, potrieme cesnakom a navrstvíme na neho pripravený paradajkový šalát. Tuniaka nakrájame na tenké plátky a položíme na bruschetty so šalátom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvo namletým čiernym korením, ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky a pokvapkáme balzamikom.