Tatarský biftek na taliansky štýl
Suroviny
- 600 g hovädzieho tatárskeho bifteku
- 1 lyžica nasekaných kapár Italiamo
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Kania
- 2 lyžice nasekanej cibule
- 50 g stonkového zeleru
- 50 g parmezánu Parmiggiano Reggiano Italiamo + na ozdobu
- 4 lyžice olivového oleja Italiamo + na hrianky
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- sušené chilli Kania
- soľ Kania
- 4 krajce remeselného chleba
- 1 hrsť čerstvej rukoly
Potrebujeme
- strúhadlo
POSTUP
Mäso premiešame s nasekanými kaparami, horčicou, najemno nakrájanou cibuľou, zelerom (vňať odložíme na neskôr), nastrúhaným syrom, olejom, korením, chilli a soľou.
Necháme krátko odstáť (5 – 10 minút) a podľa potreby dochutíme.
Krajce chleba na rozohriatom grile opečieme dochrumkava.
Tip: Pozri sa ako pripraviť jednoduchý domáci chlieb.
Servírovanie
Pripravený tatarák ozdobíme nasekanou vňaťou stonkového zeleru. Opečené hrianky pokvapkáme olejom, položíme na mäsovú zmes a ozdobíme lístkami rukoly, nastrúhaným syrom a čerstvo namletým korením.
Ak máme na záhrade sedmokrásky, môžeme nimi jedlo dozdobiť.